Achterhof Makelaardij B.V.

Langestraat 40
9804 PL Noordhorn
Tel: 0594 507 709
info@achterhofmakelaardij.nl
Korendijk 1, 9915 TB 't Zandt Vraagprijs € 297.500,- k.k.
Korendijk 1 in 'T Zandt 9915 TB

Omschrijving

Deze karakteristieke (woon)boerderij ligt vrij buiten het dorp ’t Zandt en ca. 8 km van de Eemshaven. De doorgaande weg is op een ruime afstand en de situering is dusdanig dat er vanuit het woongedeelte een prachtig uitzicht is over de omgeving. Het dorp ’t Zandt is te vinden tussen de grotere kernen Loppersum, Uithuizen en Appingedam.

HISTORIE
De boerderij kent een rijke historie en gaat ver terug in het verleden. De boerderij wordt al genoemd in het jaar 1721, waarbij Vrouw Toppinga eigenaresse is. De naam Toppingaheerd is hier dan ook op terug te leiden. Het woongedeelte is in 1934 opnieuw gebouwd, waarbij de gevelsteen van 1752 opnieuw is geplaatst. De schuren zijn in 1924 verlengd.

WOONGEDEELTE:
Het woongedeelte is opgetrokken met steensmuren en gedekt met dakpannen op houten dakbeschot.
INDELING:
Entree met gang, woonkamer, opkamer (in gebruik als slaapkamer), woonkeuken, kelder, slaapkamers, douche, toilet en doorgang naar het schuurgedeelte.
VERDIEPING:
In gebruik als berging.

EXTRA INFORMATIE WOONGEDEELTE:
Het betreft een degelijk pand waarbij wel het nodige onderhoud dient te worden uitgevoerd.
De bouwaard en de constructie zijn echter nog goed. De woning is deels voorzien van isolatieglas (en voorzetramen) en heeft grotendeels betonnen vloeren. De woning is eenvoudig, niet aangesloten op de gemeentelijke riolering (of IBA), kabel en radio/tv.

AANGEBOUWDE LANDBOUWSCHUUR:
De aangebouwde, tweekapse traditionele landbouwschuur is gebouwd rond 1924. Het is opgetrokken met gebinten, steensmuren en gedekt met asbesthoudende golfplaten op riet. In de schuren zijn mestkelders aanwezig,. Beide schuren zijn ingericht als veestalling, welke zowel voor rundvee als andere diersoorten goed te gebruiken zijn. Bouwaard en constructie van het bedrijfsgedeelte is matig tot slecht i.v.m. groot achterstalling onderhoud.

EXTRA INFORMATIE:
Achter de gebouwen ligt een betonnen erfverharding/voeropslagen. Er is een betonpad als toegangsweg naar de openbare weg. Bij het hoofdgebouw staat daarnaast een betonnen mestsilo met afdekking, welke gekeurd is met een opslagcapaciteit van ca. 1.000m³. De Bestemming is thans agrarisch.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 297.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboerderij Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1934 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 144 m² Perceeloppervlakte 20040 m² Overige inpandige ruimte 1292 m² Inhoud 432 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 1 woonlaag en een zolder Energie Energieklasse G Energie einddatum 06-12-2028 Buitenruimte Tuin Voortuin, Zijtuin Hoofdtuin Voortuin Oppervlakte hoofdtuin 1000 m² (20.0 m bij 50.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Kwaliteit tuin aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Garage Inpandig, voor 2 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra Dak Soort dak zadeldak Toelichting Schuurgedeelte gedekt met asbesthoudende golfplaten Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Agrarische bestemming Kadastrale gegevens Gemeente 'T zandt Sectie a Perceelnummer 2212 Oppervlakte 20040 m² Eigendomssituatie Volle eigendom