Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Zijlvesterweg 17 in Groningen 9746 TE

Zijlvesterweg 17

9746 TE Groningen
Prijs op aanvraag
0594 507 709

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 100 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

Zijlvesterweg 17 is een boerderij van het type kop-romp en is gelegen tegen de noordwestelijke gemeentegrens, ten noorden van de Friesestraatweg en ten oosten van de Zijlvesterweg op een wierde genaamd “Kleiwerd”. De boerderij...
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

Zijlvesterweg 17 is een boerderij van het type kop-romp en is gelegen tegen de noordwestelijke gemeentegrens, ten noorden van de Friesestraatweg en ten oosten van de Zijlvesterweg op een wierde genaamd “Kleiwerd”. De boerderij “Kleiwerd” bestaat uit een voorhuis (deels inpandig in de aangebouwde schuur), aangebouwde schuur en een aangebouwde veestalling. Vrijstaande ligboxenstal, werktuigenberging, enige erfverharding/voeropslag(en), tuin en een bijbehorend perceel grasland.

Voorhuis
BEGANE GROND: Entree, gang, woonkamer van circa 29 m², slaapkamer en keuken van circa 20 m². Achterhuis: badkamer voorzien van een vaste wastafel, met ligbad, toilet en een bijkeuken van circa 13 m².
VERDIEPING: overloop/gang en twee slaapkamers.
Afwerking zeer eenvoudig, verwarming is niet aangelegd in de hele woning.

Bijgebouwen:
Aangebouwde hoofdschuur
De stal is opgetrokken middels een houtengebintenconstructie, een houtenkapconstructie en grotendeels gedekt met asbesthoudende golfplaten over riet. De gevels zijn opgetrokken van stenen muren. De aangebouwde schuur is van oorsprong circa 31 x 15,5 meter. In de loop van de jaren verbreedt met circa 5,5 meter ten behoeve van de vee stalling. De totale oppervlakte bedraagt circa 635 m².

Aangebouwde stal/ schuur
De stal is opgetrokken middels een stalenspantconstructie en het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De gevels zijn opgetrokken in spouwmuren. De schuur is voorzien van een mestgang en mestkelders. De totale oppervlakte bedraagt circa 325m², de nokhoogte is circa 6,50 meter en de wandhoogte is circa 2,10 meter.

Kapschuur
De kapschuur is opgetrokken uit een stalen spanten constructie, het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De gevels zijn bekleed met damwandprofielplaten. In de kapschuur is een inpandige garage aanwezig. De totale oppervlakte bedraagt circa 96m².

Garage
De garage is gebouwd van hout. Het dak is bedekt met dakpannen.
De oppervlakte bedraagt circa 30m² inclusief overkapping.

Voormalige ligboxenstal
De voormalige ligboxenstal is opgetrokken middels stalenspantconstructie en het dak is gedekt met golfplaten. De gevels zijn opgetrokken van halfsteensmuren. De schuur is voorzien van een mestgang en mestkelders. Aan deze ruimte is het voormalig tanklokaal
gebouwd. De stalinrichting is niet meer aanwezig. De totale oppervlakte bedraagt circa 936m².

Extra informatie:
# Het object is gelegen aan de Zijlvesterweg op korte afstand van de stad Groningen en heeft een agrarische bestemming. De locatie is gelegen in een archeologisch waardevol gebied en ligt op de wierde Kleiwerd, welke is aangemerkt als archeologisch Rijksmonument.
# Het hoofdgebouw is aangewezen als Gemeentelijk monument.
# De opstallen behoeven groot onderhoud/renovatie. Ter indicatie is er een rapport van Monumentenwacht Groningen beschikbaar. Deze is ruim 3 jaar oud en is indicatief. Na dit rapport is er geen onderhoud meer uitgevoerd door de eigenaar/verkoper.
# Verkoper stelt de eis dat koper het object gaat opknappen/renoveren rekening houdend met de monumentale waarde van het object zodat het object niet verder in verval raakt. Bij het gunnen van het object houdt verkoper zich het recht voor om, naast de ingeschreven prijs, ook het beoogde renovatieplan/doel van inschrijver mee te nemen in de beoordeling. Inschrijver wordt uitgenodigd zijn/haar ideeën duidelijk kenbaar te maken bij de inschrijving.
In de koopovereenkomst wordt een bepaling, met bijbehorende boeteclausule opgenomen, waarmee inschrijver/koper verplicht wordt om binnen 6 maanden, nadat de benodigde vergunningen/toestemmingen voor de verbouw/renovatie zijn verstrekt, aan te vangen met de deze (bouw)werkzaamheden.
# Verkoper is voornemens om een nieuwe dam te realiseren zodat de achter- en naast- gelegen weilanden rechtstreeks bereikbaar worden vanaf de openbare weg. Ten behoeve van deze percelen hoeft geen erfdienstbaarheid van weg gevestigd te worden op het te verkopen perceel. Tot 1 januari 2020 mag verkoper (en zijn pachters/gebruikers) op de bestaande wijze over het erf om de weilanden te betreden.

Bezichtigingsdagen:
Vrijdag 13 september 2019 15.00 uur - 17.00 uur
Woensdag 18 september 2019 13.00 uur - 15.00 uur
Meer informatie en een brochure zijn op aanvraag beschikbaar.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 100 m² Perceeloppervlakte 15000 m² Overige inpandige ruimte 960 m² Externe bergruimte 1060 m² Inhoud 300 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Energieklasse G Energie einddatum 19-08-2029 Warmwater Geiser eigendom Verwarming C.V.-Ketel en gaskachels C.V.-Ketel AWB (Gasketel) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom, plaats en zonneterras Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Verwaarloosd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand hout, voor 1 auto Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument Onderhoud binnen Slecht tot matig Onderhoud buiten Slecht tot matig Huidig gebruik leegstandsbeheer Huidige bestemming agrarisch Kadastrale gegevens Gemeente Hoogkerk Sectie A Perceelnummer 913 Oppervlakte 10110 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Groningen Sectie A Perceelnummer 1003 Oppervlakte 4890 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in dit object en heeft u nog vragen? Vul dan onderstaande velden met eventueel een persoonlijke boodschap in en klik op de knop 'verzenden'. Er wordt dan namens u een mail naar ons toe gestuurd.

Wij zullen zo spoedig mogelijk hierop reageren.


Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring