Verhuistips

We proberen met deze pagina u te helpen met alles wat er bij een verhuizing komt kijken.
Mocht u iets missen, laat het ons dan weten, dan kunnen wij anderen hier ook mee van dienst zijn.


BELASTINGDIENST
U hoeft geen adreswijziging door te geven aan de Belastingdienst. De Belastingdienst maakt gebruik van de gegevens van de gemeente.

VERHUISPLANNER
Via de NVM hebben we voor u een overzichtelijke en duidelijke verhuisplanner gevonden, die u hier kunt downloaden.

GEMEENTE

Verhuist u naar een ander adres, dan dient u hiervan zo snel mogelijk, tenminste binnen 5 dagen, aangifte te doen bij uw (nieuwe) gemeente. U kunt uw verhuizing vaak ook online regelen via de website van de betreffende gemeente. Vergeet niet ook de gegevens in uw paspoort en/of rijbewijs mee te laten veranderen.

Als u naar het buitenland vertrekt en naar redelijke verwachting gedurende minstens één jaar tenminste tweederde van de tijd buiten Nederland zult verblijven, bent u verplicht binnen 5 dagen voor uw vertrek uit Nederland bij uw woongemeente schriftelijk aangfite van uw vertrek te doen. In de aangifte moet u zowel het oude adres als het nieuwe land van verblijf en van het eerste adres van verblijf in dat land vermelden.


KABELAANSLUITING meenemen, opzeggen of een nieuwe aanvragen:
Ziggo Klantenservice, tel.: 0900 - 1884 of op www.ziggo.nl.
Verhuist u naar een andere gemeente? Dan kan het zijn dat u een ander kabelbedrijf krijgt. Om dit te controleren kijkt u op de site www.nlkabel.nl.

METERSTANDEN
Afhankelijk van uw contract zijn er verschillende leveranciers waaraan u uw meterstanden kunt doorgeven. Aangeraden wordt om minimaal 1 dag maar maximaal 3 maanden voor de datum van sleuteloverdracht uw verhuizing door te geven. De meterstanden dienen binnen 5 dagen na sleuteloverdracht doorgegeven te zijn, dit kan vaak online.

Leveranciers:
POST door laten sturen en/of verhuisberichten aanvragen:
TNT Post Klantenservice, tel.nr. 0800 - 0417 of kijk op TNT

SCHOLEN, informatie over welke scholen er in de buurt van uw nieuwe woning zijn:
Scholenoverzicht

VERHUISBEDRIJF voor nationale en internationale verhuizingen:
Jan de Jong Verhuizingen, Noordhorn, tel.nr. 0594 052073